Belangrijkste eigenschappen

Bekijk hier de belangrijkste eigenschappen van V-Ray 5 voor SketchUp!

Bekijk de belangrijkste eigenschappen van V-Ray aan de hand van deze categorieën

Rendering

realtime render vray 5 sketchup nachtvisie
Realtime renders

Met V-Ray Vision kan je nu je ontwerpen visualiseren in realtime terwijl je werkt in SketchUp. Beweeg doorheen je ontwerp, gebruik andere materialen, voeg lichtbronnen en camera’s toe - je kan het allemaal zien in een realtime weergave van je scène.

 

Vray 5 SketchUp krachtige GPU rendering
CPU, GPU en hybride rendering

V-Ray komt met 2 krachtige rendersystemen. Je kan kiezen tussen de supersnelle GPU en CPU of voor Hybrid rendering om het beste te voldoen aan de behoeften en vereisten van jouw project.

vray 5 voor sketchup buitenaanzicht
Slimme 3D elementen

Onze geïntegreerde elementenbibliotheek, Chaos Cosmos, stelt je in staat om renderklare objecten en HDRI luchten te zoeken en toe te voegen aan jouw scènes, rechtstreeks vanuit de V-Ray toolbar. De Cosmos elementen hebben automatische LOD’s, een nauwkeurige schaal

vray 5 sketchup ruisverwijdering
Ruisverwijdering (Denoiser)

Verwijder ruis en zorg voor een drastische verkorting van de rendertijden. Gebruik de V-Ray Denoiser om ruis van elk renderelement in postproductie te elimineren. De NVIDIA AI Denoiser en Intel Open Image Denoise zorgen voor directe ruisvrije feedback in V-Ray IPR.

 

interactieve renders vray 5 sketchup
Interactieve renders

Render interactief terwijl je ontwerpt. Stem lichten en materialen af en zie meteen de resultaten. Bekijk het renderresultaat meteen in de SketchUp viewport.

 

renderen in chaos cloud vray 5 sketchup
Chaos Cloud

Renderen in de Cloud is slechts 1 klik verwijderd.

vray 5 zwerm render nodes sketchup
V-Ray Zwerm (V-Ray Swarm)

Een krachtig en schaalbaar verdeeld rendersysteem dat eenvoudig en snel is. Krijg een extra snelheidsboost met V-Ray Render nodes.

Gebruikersinterface

smart asset editor vray 5 sketchup
Bewerker van de slimme elementen (Smart Asset Editor)

Creëer, bewerk en beheer alle elementen, inclusief de verlichting, materialen, texturen, geometrie en renderelementen, allemaal op 1 plek. Alle elementen zijn gestructureerd in een intuïtieve mappenstructuur.

 

bestandsbeheer vray 5 sketchup
Bestandsbeheer (File Manager)

Beheer al je scène bestanden op 1 plek. Stel bestandspaden in, maak scène archieven aan en blijf op de hoogte van alle elementen, zoals texturen, IES bestanden en proxy-objecten.

vray 5 kleurenkiezer sketchup
V-Ray kleurenkiezer (Color Picker)

Een krachtige kleurenkiezer staat je toe om de exacte kleur te kiezen die jij nodig hebt, met de juiste tint en verzadiging. Deze biedt RGB kleurwaarden en een Kelvin temperatuur schuifregelaar die correspondeert met elke kleurkeuze.

vray 5 frame buffer sketchup
V-Ray Frame Buffer

Volg de rendergeschiedenis en stel de kleur, belichting, renderelementen en nog meer op punt, direct in de Frame Buffer van V-Ray.

universele elementen preview vray 5 sketchup
Universele preview van de elementen (Universal asset preview)

Bekijk voorbeelden van je materialen, belichting, texturen en renderelementen in een enkele viewer. Bekijk hoe de parameterveranderingen het uiterlijk van een element beïnvloeden in een specifieke geïsoleerde setting.

Belichting

vray 5 sketchup light gen
Light Gen

Light Gen is een nieuwe V-Ray functie die automatisch miniatuurafbeeldingen maakt van jouw SketchUp scènes, die elks een uniek belichting scenario voorstellen. Kies je favoriete look en je bent klaar om te renderen.

nieuw in vray 5 voor sketchup
Light mixing

Pas de verlichting in je scène aan, zelfs nadat je deze gerenderd hebt. Met Light Mix kan je, als je scène reeds gerenderd is, de helderheid en kleur van elk licht interactief aanpassen zonder dat je opnieuw moet renderen.

adaptieve belichting vray 5 sketchup
Adaptieve belichting (Adaptive lights)

Snellere, mooiere en nauwkeurigere renders in scènes met veel lichtbronnen en op afbeeldingen gebaseerde omgevingsverlichting.

globale verlichting vray 5 sketchup
Globale verlichting (Global Illumination)

Render fotorealistische kamers en interieurs met krachtige en snelle globale verlichting.

accurate verlichting vray 5 sketchup
Accurate verlichting

Render elk type van natuurlijke, artificiële of op afbeeldingen gebaseerde belichting dankzij een breed scala aan ingebouwde lichttypes.

realistische zon en lucht vray 5 sketchup
Zon en lucht

Simuleer realistisch daglicht, zonsopgang en zonsondergang, zelfs als de zon onder de horizon daalt, voor elke tijd en locatie. SketchUp zonanimatie wordt ondersteund.

verlichtingsanalysefunctie vray 5 sketchup
Verlichtingsanalysefunctie (Lighting analysis tool)

Het nieuwe verlichtingsanalyse renderelement maakt het makkelijk om de werkelijke verlichtingswaarden (Lux) van een scène te visualiseren.

Camera

realworld camera's sketchup vray 5
Real-world camera’s

Werk zoals een fotograaf, met regelaars voor belichting, witbalans, scherptediepte en meer.

vray 5 sketchup virtual reality vr
Virtual Reality

Maak VR-gebruiksklare renders voor populaire virtual reality headsets met behulp van de VR Camera Types in Stereo Mode.

interactieve lens effecten vray 5 sketchup
Interactieve lens-effecten

Voeg meteen GPU-versnelde schittering, lichtvervaging en procedureel vervaagd stof en krassen toe voor extra fotorealisme in de renders. Stem de lens-effecten interactief af terwijl je rendert.

automatische belichting witbalans vray 5 sketchup
Automatische belichting en witbalans

Leg elke keer de perfecte belichting vast. De nieuwe Automatische belichting (Auto Exposure) en Automatische witbalans (Auto White Balance) bedieningsfuncties maken rendering zo makkelijk als aanwijzen en trekken.

Shaduw

materialenbibliotheek vray 5 sketchup
Materialenbibliotheek

Creëer materialen die er fantastisch uitzien of kies uit de meer dan 500 elementen die klaar zijn voor gebruik in de elementenbibliotheek. Ga van meerlaagse autolak tot nauwkeurige ondergrondse verstrooiing: je kan elk materiaal creëren dat je kan bedenken.

textuurkaarten vray 5 sketchup
Textuurkaarten

Creëer realistische en unieke schaduwen (shaders) door een textuurkaart te gebruiken of een van de vele ingebouwde procedurele texturen te gebruiken: Verloop (Gradient), Temperatuur, Triplanair (Tri-Planar) en nog zo veel meer.

metaalheid kiezen vray 5 sketchup
Metaalheid

Het V-Ray materiaal ondersteunt PBR schaduwen (PBR shaders) met de Metaalheid reflectie regelaars (Metalness reflection controls).

randomizer vray 5 sketchup
Voeg willekeurigheid toe (Randomizer)

Om meer realistische materialen te kunnen creëren, zijn er nieuwe functies toegevoegd die texturen en kleuren randomiseren. De VRayUVWRandomizer zorgt ervoor dat je textuurcoördinaten kan randomiseren en het bevat ook Stochastische Tegeling (Stochastic Tiling) dat herhalingen voorkomt en herstelt in texturen.

vray 5 chaos scans sketchup
Chaos Scans

Er zijn meer dan 1000 gescande materialen die je direct kan importeren en meteen gebruiken in je renders in V-Ray.

Atmosferische en volumetrische effecten

omgevingsmist vray 5 sketchup
Omgevingsmist

Voeg snel realistische atmosferische diepte en nevel toe en gebruik levensechte 3D mist met een realistische lichtverstrooiing.

luchtperspectief vray 5 sketchup
Luchtperspectief

Simuleer natuurlijk ogende luchten met een realistische atmosferische diepte.

volumetrische materialen vray 5 sketchup
Volumetrische materialen

Realistische lichtverstrooiing en transparantie van materialen.

Geometriebeheer

proxy geometrie buurt vray 5 sketchup
Proxy geometrie

Breng meer details in jouw project dankzij de geheugenefficiënte proxy modellen van complexe objecten zoals gras, bomen en auto’s. Importeer en render V-Ray scènes (.vrscene) als referenties van andere applicaties, zoals 3ds Max, Rhino en Revit.

vray 5 scenes importeren sketchup
V-Ray scènes importeren

Importeer elk .vrscene bestand meteen als een SketchUp bestand met objecten die correcte proporties en een juiste plaatsing hebben, net als goede textuurplaatsing, belichting en proxy referenties.

verplaatsing displacement vray 5 sketchup
Verplaatsing

Voeg snel oppervlaktedetails toe zonder dat je extra hoeft te modelleren, dankzij de geoptimaliseerde V-Ray verplaatsing (displacement). De tweede Verplaatsingsstand (2nd Displacement mode) is perfect voor achitecturale materialen zoals (bak)stenen.

vray 5 fur grass sketchup
Gras

Creëer realistisch ogend gras, stoffen en tapijt met V-Ray Fur.

vray 5 doorsnedes clipper sketchup
Doorsnedes (Section cuts) en Clipper

Maak eenvoudig en snel doorsnedes (cutaways) en sectie renders met V-Ray Clipper. Converteer elk scène object naar een Clipper.

Renderelementen

renderelementen sketchup vray 5
Renderelementen

Kies uit vele unieke schoonheids-, bruikbaarheids- en matte eigenschappen om jou meer controle te geven over je gerenderde beelden in je compositie.

cryptomatte renderelement vray 5 sketchup
Cryptomatte renderelement

Nu kan je automatisch object- en/of materiaalgebaseerde Masks genereren en opslaan. Het is perfect wanneer je nauwkeurig objecten moet selecteren in een post-productie fase.