Wat is er nieuw in

V-Ray 5 voor SketchUp?

Bekijk hier de nieuwigheden van V-Ray 5!

Ontdek alle nieuwigheden

V-Ray 5 voor SketchUp geeft je nu een essentiële collectie van gratis renderklare voorwerpen en HDRI (High Dynamic Range Imaging) luchten. We hebben bovendien de CPU denoising verbeterd met de Intel Open Image Denoise ondersteuning. Verder hebben we ook meer toepassingen geïntroduceerd in V-Ray Vision en de VFB Compositor.

Betreed de Chaos Cosmos

Breng scènes gemakkelijk tot leven.

De nieuw samengestelde bibliotheek met 3D materialen, Chaos Cosmos, bevat essentiële benodigdheden om jouw visie op een overtuigende manier te kunnen delen. Met zorgvuldig geselecteerde elementen uit categorieën zoals mensen, voertuigen, planten, meubels en accessoires, kan je elk interior en exterior vormgeven.

Te zoeken via de nieuwe Cosmos browser, kan je de elementen eenvoudig overal in je scène plaatsen. Ze zijn zichtbaar in elke viewport waar jij mee wilt werken. Je hoeft geen tijd meer te besteden aan geometrie optimalisatie of het instellen van materialen - de Cosmos elementen zijn altijd renderklaar en zorgen voor hoogwaardige resultaten.

Wat is V-Ray Vision?

Voorstelling V-Ray Vision

Je kan nu met V-Ray Vision je ontwerp in realtime visualiseren terwijl je werkt in SketchUp. Beweeg doorheen je ontwerp, gebruik andere materialen, voeg lichtbronnen en camera’s toe - je kan het allemaal zien in een realtime weergave van je scène. Als jij klaar bent voor een fotorealistische render van jouw ontwerp, is V-Ray klaar voor jou!

Met V-Ray Vision kan je:

  • Je ontwerpen in realtime ontdekken.

  • Foto’s maken vanuit verschillende camerapunten.

  • 360° panorama’s maken.

  • Animaties in realtime renderen.

Voorstelling V-Ray Vision
Transparante materiaal reflecties

Oppervlakken zoals glas of water reflecteren nu de ander objecten van de scène die zichtbaar zijn in je scherm.

Verbeterde Anti-alias

Fijnere textuurdetails en kleinere geometrische elementen zoals planten en gevelornamenten worden duidelijker weergegeven met de nieuwe Tijdelijke Anti-aliasing (Temporal Anti-aliasing) methode.

Triplanaire texturen en randomisatie-ondersteuning

Profiteer van de nieuwe functies Triplanaire textuurprojectie (Triplanar texture projection) en Stochastische textuurrandomisatie (Stochastic texture randomization) in Vision.

Zachte zon schaduwen

Objecten werpen zachte schaduwen afhankelijk van de Zonlicht vermenigvuldigingsfactor (Sun Light size multiplier) wanneer de nieuwe hoge kwaliteit schaduwen modus (high-quality shadows mode) is ingeschakeld.

En er is nog meer nieuws!

Meer precisie

Gebruik een ‘mask’ renderelement van V-Ray om specifieke delen van je gerenderd beeld te selecteren en corrigeren op kleur, meteen in de VFB.

Snellere denoising voor CPU

De nieuwe Open Image Denoise engine is perfect voor interactieve renders. Omdat deze op elke CPU configuratie draait, ben je niet meer gebonden aan een specifieke hardware.

Belichting wordt nog makkelijker

Pas de belichting in je scène aan, zelfs nadat je deze gerenderd hebt. Met Light Mix kan je, eens je scène gerenderd is, de felheid en kleur van je belichting aanpassen, zonder opnieuw te moeten renderen.

Bekijk je ontwerpen in hun beste belichting

Light Gen is een nieuwe V-Ray functie die automatisch miniaturen (thumbnails) toont van jouw SketchUp scène met verschillende, unieke belichting scenario's. Kies je favoriete look en je kan beginnen met renderen.

Verbeterde materialenbibliotheek

Zoek en download op een efficiënte manier in een bibliotheek met meer dan 500 gebruiks- en renderklare materialen met een hoge resolutie, waaronder metalen, glas, hout en nog zo veel meer materialen.

Verbeterd zon- en luchtmodel

Render jouw scène met het perfecte licht van het magische uur. Het verbeterde Zon- en luchtmodel (Sun & Sky model) is nauwkeuriger, met een beter ogende zonsopgang en -ondergang, zelfs als de zon onder de horizon duikt.

Vuil en verwering

Geef je SketchUp ontwerpen een meer verweerd uitzicht dankzij de verbeterde V-Ray Vuil Textuur (V-Ray Dirt Texture). Voeg vuil en andere strepen toe, dit kan overal - in hoeken of over gehele oppervlakken.

Verbeterde rendering van contouren

Het globale Contourenbeheer geeft jou meer contrrole over het lijnwerk, waardoor het makkelijker dan ooit wordt om jouw renders een illustratieve look te geven.

Nieuw gelaagd V-Ray materiaal

Het V-Ray materiaal bevat nu ingebouwde deklagen (Coat layers) en glanzende lagen (Sheen layers). De deklagen (Coat) maken het makkelijk om materialen te maken met reflecterende coatings zoals gelakt hout. De glanzende lagen (Sheen) maken het makkelijk om stoffen te maken zoals zijde, satijn en fluweel.

Bewerk je renders in V-Ray

V-Ray 5 komt met een nieuwe V-Ray Frame Buffer. Met ingebouwde compositiemogelijkheden kan je kleurcorrecties aanbrengen, renderelementen combineren, … en je kan deze opslaan als presets om te gebruiken in de toekomst. Dit kan allemaal zonder het gebruik van een extra app!

Voeg willekeurigheid toe voor realisme

Om meer realistische materialen te creëren, hebben we nieuwe functies toegevoegd die zorgen voor willekeur in de texturen en kleuren. De VRayUVWRandomizer staat je toe om textuurcoördinaten willekeur te maken en bevat Stochastische Betegeling (Stochastic Tiling) dat automatisch herhalende texturen repareert.

V-Ray Core

Er is een verbeterde V-Ray Core en V-Ray GPU voor een nog snellere en meer stabiele renderervaring.

Nieuwe API documentatie

We hebben zo makkelijk mogelijk gemaakt voor ontwikkelaars die tools willen creëren en verbinden met V-Ray voor SketchUp, door het toevoegen van een nieuwe en volledig gedocumenteerde API.

Nieuwe software

Scènes zullen veel sneller laden en exporteren dankzij de nieuw herwerkte V-Ray backend.

Interesse in V-Ray?

Vraag hier je trial aan

VOLLEDIG WERKENDE VERSIE

30 DAGEN GELDIG

Koop hier je V-Ray licentie!